Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Ziua intreprinzatorului, sarbatorita la Braila

Consiliul National al IMM-urilor din Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila si Patronatul Oamenilor de Afaceri din Braila, a organizat astazi, 31 mai, cea de-a 26-a editie a “Forumului National al IMM-urilor” si a “Zilei Intreprinzatorilor”.

Anul acesta evenimentul a fost realizat in Braila, orasul care a castigat anul trecut tilul de “Capitala Antreprenoriatului Romanesc” intrucat s-a remarcat printr-o viziune antreprenoriala si un plan de actiune orientat spre dezvoltarea mediului de afaceri local.

Astfel, evenimentul a creat cadrul unor dezbateri care au abordat subiecte precum necesitatea accesarii fonduri europene si dezvoltarea investitiilor locale si antreprenoriatului, importanta educatiei antreprenoriale si a educatiei duale sau modalitatile de utilizare a comunicarii si mediei in promovarea afacerii si motivarea angajatilor.

eaddd4ef-96c7-46e1-ae1e-e387d4a83ba6

In cadrul evenimentului, in prim plan ca speakeri, au fost reprezentanti ai mediului de afaceri din Braila, antreprenori care au impartasit modele de buna practica pentru dezvoltarea afacerilor. Pentru a crea intregul ecosistem, acestora li s-au alaturat: reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, reprezentanti ai CNIPMMR din toate regiunile tarii, precum si oameni de succes din diferite domenii.

In cadrul deschiderii evenimentului, Florin Jianu a mentionat: “Intrucat am ocazia sa ma adresez administratiei publice, as avea 3 sugestii pe care sa le fac:

  1. In primul rand ati mentionat colaborarea cu Patronatul Oamenilor de Afaceri din Braila, cred, domnule primar, ca e momentul sa initiati un consiliu consultativ al mediului de afaceri, printr-o procedura publica si sa-i alegeti pe cei mai buni, pe oamenii care vor sa se implice in comunitate si alaturi de care sa ganditi proiecte pentru Braila.
  2. Cred ca trebuie sa tineti tinerii acasa, in acest moment, tinerilor trebuie sa le dam o perspectiva, sa le aratam niste lucruri conforme cu preocuparile lor. Noi am avut deja o discutie preliminara si am ajuns la concluzia ca avem resurse pentru a initia programe locale de sustinere a antreprenoriatului, nu neaparat numai pentru tineri. Astfel, trebuie sa subliniem aici initierea unui program: ”Braila Start-Up City”!
  3. De a sustine internationalizarea afacerilor locale. Exista targuri internationale, exista evenimente de atragere de investitii, de promovare a exporturilor, nimic nu va impiedica, ca la nivel local sa initiati un stand al Brailei, sa mergeti cu oamenii de afaceri la astfel de evenimente si incet-incet, sa-i promovati pe cei locali si sa mai atrageti si alte investitii din strainatate pentru ca bunastarea inseamna, de fapt, valoare adaugata.”

41f3d307-8136-495e-a740-1f8113640ca0

In plus, domnul Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Braila, a mentionat: ”Premiul primit de Primaria Braila pentru sustinerea antreprenoriatului se datoreaza mediului de afaceri din Braila. In anul 2018, in Braila, au fost create 4.095 de noi locuri de munca iar in anul 2019, dezvoltarea continua cu deschiderea unei fabrici de corpuri de iluminat. La acest eveniment, administratia locala a vorbit mai putin pentru ca oamenii de afaceri din Braila sa prezinte modelul lor de succes. Multumesc fiecarui antreprenor pentru implicarea in dezvoltarea societatii proprii si a comunitatii locale”.

Partenerii evenimentului au fost: BCR, CEC Bank siSodexo.

Partenerul exclusiv al CNIPMMR in domeniul asigurarilor a fost Groupama Asigurari.