Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Viitorii antreprenori au aflat cum sa-si deschida o afacere cu bani nerambursabili

Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta a organizat joi, 20 decembrie 2018, in sala de conferinte a hotelului Ramada, din Constanta, un seminar de informare si promovare a antreprenoriatului sub denumirea “Solutii de dezvoltare pentru noi afaceri”, eveniment la care au participat atat antreprenori, cat si persoane cu spirit antreprenorial interesate sa intre in mediul de business.

20181220_101743

Experti in domeniu, le-a oferit participantilor informatii extrem de utile despre cum sa-si finanteze afacerile la inceput de drum, despre cum isi pot transpune ideile pe care le au in business-uri de succes, despre schimbarile din cadrul programului Start Up Nation 2018 si despre sustenabilitate si responsabilitatea asumarii numarului de angajati.

Este vorba de Bianca Costea, speaker, coach şi teacher certificat John Maxwell TEAM si Ovidiu Haidu, Treainer NPl, expert in economie sociala si antreprenor social.

Cu acest prilej, Bianca Costea le-a transmis viitorilor antreprenori ca este foarte important ca atunci cand isi incep o afacere pentru a obtine rezultate nu trebuie sa-si indrepte atentia doar catre business, ci si catre ei insasi. “Trebuie sa intelegem ca tot ce gandim se reflecta in afacere. De aceea este foarte important sa investim in noi. Daca asta sunt eu, la nivelul acesta sunt, ca si mentalitate si comportament, afacerea mea se va opri unde sunt eu. Nu poate sa cresca peste mine, nu are cum sa cresca peste mine, eu trebuie sa cresc pentru ca ea sa cresca. In momentul in care eu nu mai cresc, ea nu mai are cum sa cresca si rezultatele din afacerea mea vor reflecta intotdeauna rezultatele gandurilor mele”, a spus Costea.

_DSC9622

La randul sau, Ovidiu Haidu a precizat faptul ca cei mai multi bani se scot din afacerile care sunt legate de o pasioune. “Orice pasiune poate fi transformata in business. Daca nu esti acolo zi si noapte si nu muncesti cu drag ceea ce iti propui nu vei avea performante, iar activitatea la firma nu va fi suficienta, astfel incat sa o dezvoltati si sa scoateti bani din ea”, a spus Haidu.  Pe de alta parte, spune Haidu sunt importante si abilitatile, adica daca ai experienta intr-un anumit domeniu si il pui in practica pe cont propriu, sansele de reusita sunt mult mari.

_DSC9601

In cadrul seminarului, presedintele PIMM Constanta, Iulian Groposila a prezentat obiectivele si activitatile proiectului “Women in Business”, incurajand tinerele femei sa-si puna pe roate propria afacere. Sustinere in acest sens, au avut si din partea unei antreprenoare locale de succes, Anca Maria Vladoi, membru in board-ul stakeholderilor din Romania in cadrul proiectului “Women in Business”, care a vorbit despre experienta ei de business si le-a dat sfaturi viitorilor antreprenori.