Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Proiectul „Femeile in afaceri” – Un nou eveniment transnational de invatare, la Saraievo

Reprezentantii Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta au participat, in perioada 2-4 iulie 2019, la un set de evenimente in cadrul proiectului „Women in Business”, manifestari gazduite de catre Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universitatii din Saraievo (SEBS), unul din cei 14 parteneri ai proiectului.

 

Astfel, cel de-al 5-lea eveniment transnational de invatare a inceput pe 2 iulie, prezentand bunele practici germane privind sustinerea antreprenoriatului pentru femei.

In ziua urmatoare, partenerii de proiect, stakeholderii proiectului si expertii au acumulat cunostinte despre bunele practici bosniace, bucurandu-se de soare si mestesuguri realizate de femeile antreprenore locale, evenimentul fiind gazduit de Kutcha.

 

 

In dupa-amiaza zilei, SEBS a lansat oficial Centrul de Antreprenoriat pentru Femei,  infiintat in cadrul proiectului „Women in Business”. Centrul, infiintat in cadrul Facultatii de Economie si Aafaceri  din cadrul Universitatii din Saraievo (SEBSD) va oferi facilitati de instruire si suport pentru toate tinerele doamne si domnisoare care doresc sa isi inceapa propria afacere. In cadrul proiectului, pe langa Centrul de Antreprenoriat pentru Femei din Bosnia si Hertegovina vor mai fi infiintate inca trei centre pilot in: Bulgaria, Ungaria si Romania.

 

Tot in cadrul evenimentelor de la Saraievo a avut loc si a doua intalnire a Grupului de Lucru Tematic, in cadrul caruia a fost discutata structura modelelor de formare pentru Centrele de Antreprenoriat si a fost prezentat un studiu cu privire la starea actuala si de viitor a antreprenoriatului feminin in Bosnia si Hertegovina.

Membrii consiliului consultativ si-au continuat activitatea in data de 4 iulie in cadrul reuniunilor transnationale ale partenerilor, cu prilejul carora au fost prezentate si discutate proiectul de Analiza a politicilor si a cadrului legislativ in regiunea Dunarii si structura Agendei de politica publica ce urmeaza a fi selectata. Manifestarile au inclus si lansarea campaniei „Femeile sunt egale cu bărbații, dar sunt mai puțin valoroase” (“Women are equal to men, only less valuable”).

 

Pentru mai multe stiri despre proiectul FEMEI IN AFACERI urmariti-ne:

https://www.facebook.com/WomenInBusinessDTPProject/

https://twitter.com/WIBinDanube

https://www.linkedin.com/company/women-in-business-project

https://www.instagram.com/WOMENinBUSINESS.project/