Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, prezent la sedinta boardului CNIPMMR

Astazi, 30 ianuarie a .c., la sediul CNIPMMR, a avut loc prima sedinta a boardului Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) din acest an unde l-a avut ca invitat special pe prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban. In cadrul intalnirii au fost prezenti aproximativ 80 de antreprenori, reprezentanti ai structurilor de IMM-uri din toata tara, precum si asociatii membre ale tinerilor antreprenori, femeilor antreprenor, grupuri de actiune locala sau asociatii profesionale.

Intalnirea a avut ca scop stabilirea prioritatilor si directiilor de actiune ale anului 2020 pentru mediul de afaceri, precum si identificarea celor mai importante probleme cu care se confrunta antreprenorii din tara.

Astfel, printre problemele ridicate de catre antreprenori s-au numarat urmatoarele: exodul masiv al fortei de munca tinere, lipsa infrastructurii ca principal obstacol in dezvoltarea business-urilor, separarea atributiilor de control din industria alimentara, reorganizarea administratiilor portuare, taxarea pe munca, infiintarea unui fond “capital de risc” in vederea finantarii infiintarii de start-up-uri inovative, birocratia excesiva sau regandirea structurii anului scolar si a vacantelor in functie de necesitatile economice.

In cadrul deschiderii intalnirii, Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, a declarat: “Domnule Prim-Ministru, va multumim pentru prezenta dvs. in cadrul primei sedinte a acestui an si pentru importanta pe care o acordati dialogului social. Dupa cum stiti deja, noi, la Consiliul IMM-urilor suntem foarte atenti asupra modului in care va arata Romania, concentrandu-ne mereu pe oferirea de solutii si metode concrete de imbunatatire a mediului de afaceri. Dialogul social este primul lucru pe care dorim sa vi-l transmitem, deoarece, daca la nivel local sedintele de dialog social au o frecventa ridicata, in cadrul ministerelor acestea se convoaca foarte rar. Astfel, ceea ce va rugam sa transmiteti in viitoarea sedinta de guvern si catre ceilalti colegi din cabinet este obligativitatea intalnirilor periodice cu mediul de afaceri si, de asemenea, va adresam rugamintea trimiterii problemelor pe care colegii mei le vor sustine, catre acestia. De asemenea, am avut o intalnire saptamana trecuta cu ministrul finantelor, in cadrul careia am ridicat o serie de probleme care, deja, si-au gasit rezolvare si profit de prezenta dvs. pentru a va reaminti ca am lansat, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, initiativa Romania Tech Nation si, astfel va putem oferi suportul in identificarea unor solutii de digitalizare, eficientizare si simplificare. Inchei prin reiterarea importantei parteneriatului public-privat pe diverse tipuri de actiuni ca principal vector in rezolvarea limitarilor pe care mediul public il are odata cu dezvoltarea unui numar ridicat de noi competente.”

La randul sau, Prim-Ministrul Ludovic Orban a afirmat: “Sunt astazi alaturi de dvs. pentru a identifica problemele cu care va confruntati pentru a gasi in cel mai scurt timp solutii pentru rezolvarea acestora. Pentru noi, prioritatea principala este sa cream o dinamica economica, sa fluidizam procedurile, sa alcatuim un climat favorabil investitiilor si afacerilor pentru a putea fi un partener al mediului de afaceri. Astfel, avem nevoie de o sustinere reala din partea antreprenoriatului din tara si de un parteneriat puternic cu antreprenorii si suntem extrem dededicati dezvoltarii prin initiativa economica, alocare de resurse, prin crearea unei dinamici foarte accentuate pentru ca, usor, usor, sa reformam sistemul public prin introducerea spiritiului antreprenorial inclusiv in administratie intrucat acest lucru este fundamental. Ca de fiecare data, imi exprim disponibilitatea si va asigur de intreaga mea colaborare.”

 

Sursa: CNIPMMR