Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Evenimente de proiect “Women in Business” – Croatia

Reprezentantii Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Constanta au participat in perioada, 30 septembrie – 4 octombrie 2019, la o serie de evenimente in cadrul proiectului „Women in Business”, manifestari gazduite de catre Parcul Tehnologic Varazdin (TPV) din Varazdin – Croatia. Astfel, cel de-al 6-lea eveniment transnational de invatare si ultimul a inceput pe 1 octombrie, prezentand bunele practici din Croatia privind sustinerea antreprenoriatului pentru femei.

In aceasta perioada, a avut loc si cea de-a 4-a intalnire transnationala a stakeholderilor (TSHM), in cadrul careia a fost prezentata Analiza cadrului legislativ care, la final, a fost validata de catre reprezentantii Consiliului Consultativ. Mai mult decat atat, 10 din 43 de bune practici au fost evaluate si validate de catre Consiliul Consultativ urmand ca acestea sa fie prezentate si publicate in Manualul de Bune Practici.

Seria evenimentelor din Croatia a continuat cu intalnirea Grupului de Lucru Tematic (TTGM). In urma discutiilor realizate in acesta sedinta, continutul celor 3 modele de training a fost aprobat, stabilindu-se totodata, ca ultimii pasi sa fie facuti inainte de inceperea primei actiuni pilot.

La evenimente, toti partenerii de proiect si membrii ai Consiliului Consultativ,  WOMEN IN BUSINESS au dobandit ample cunostinte despre diferite initiative de sprijinire a femeilor de afaceri oferite de catre reprezentati ai diferitelor autoritati nationale si organizatii de suport in afaceri.

Evenimentul de Capitalizare “SPRIJINIREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ IN REGIUNEA DUNARII

Seria evenimentelor derulate in Croatia s-a incheiat, in data de 4 octombrie 2019, cu evenimentul de capitalizare”Sprijinirea antreprenoriatului feminin in Regiunea Dunarii”.  Manifestarea a abordat o provocare sociala foarte importanta – incurajarea femeilor din regiunea Dunarii sa isi inceapa si sa isi dezvolte afacerea, si prin urmare sa obtina succes.

Evenimentul a combinat intalnirea Antreprenoriatului Feminin WG PAC8 cu discutii despre politici publice si cadrul legislativ legate de promovarea si sprijinirea antreprenoriatului feminin, prezentarea bunelor practici in sprijinirea antreprenoriatului feminin, povestile de succes si studii de caz ale antreprenoarelor din Regiunea Dunareana.