Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Echipa de lobby si advocacy din cadrul Constanta Advocacy Group se consolideaza!

Echipa de lobby si advocacy din cadrul Constanta Advocacy Group se consolideaza!

Reprezentanti ai Patronatului IMM Constanta au participat la sesiunea de Dialog social si advocacy de la Bucuresti din 25-29 iunie 2012,  parte integrata a  cursurilor de formare profesionala organizate de catre Asociatia „ Academia de Advocacy”.

Cursurile se desfasoara in cadrul proiectului strategic POS-DRU „Partener activ si implicat – Dezvoltarea competentelor profesionale specifice dialogului social si implicarii in procesul decizional a liderilor si personalului din organizatiile  societatii  civile  si  ale  partenerilor  sociali  din  Romania”.
Sesiunea de training de 5 zile va fi  urmata de 8 saptamani de aplicatii practice in propria organizatie, cu asistenta din partea specialistilor din proiect.
Cursantii  vor ajunge sa stapaneasca tehnici si mecanisme profesionale de interventie in dialogul social, vor ajunge sa cunoasca modalitatile legale de acces si participare in procesul public decizional, respectiv vor putea sustine argumentat pozitia celor pe care ii reprezinta in negocierile cu reprezentantii decidentilor politici.
Alis Mihaela BALCA, Mihaela Greti CHITU, Gabriela DRAGHICI, Carmen Elena MAFTEI, Remus ZAGAN si Alexandru ZARNESCU sunt cei care vor completa grupul de lobby si advocacy deja functional al Patronatului IMM Constanta alcatuit din: Iulian GROPOSILA, Danut CUCOVEANU, Nicoleta MILEA si  Marius FULEA.
“Mai mult decat oricand, acum este momentul ca societatea civila sa se implice intr-un mod profesionist in monitorizarea deciziei publice si relationarea cu decidentii politici pentru a reusi sa isi apere si sa isi promoveze eficient interesele legitime. Societatea civila NU are voie sa fie spectatoare la ceea ce se intampla”, a declarat Radu Nicosevici, team leaderul proiectului si presedintele Academiei de Advocacy.