Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

CONFERINTA NAȚIONALA ”Intreprinderea simulata – garantia succesului in cariera”

CONFERINTA NAȚIONALA
”Intreprinderea simulata – garantia succesului in cariera”
Constanta, 28 – 30 iunie 2013
Universitatea “Ovidius” din Constanta

Reprezentanti ai Patronatului IMM Constanta au participat la Conferinta Nationala  ”Intreprinderea simulata – garantia succesului in cariera” din cadrul Proiectului “Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata”.
 
 
 
Proiectul strategic “Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata” a fost initiat de Universitatea „Ovidius” Constanta in parteneriat cu Academia de Studii Economice BucurestiUniversitatea ”Alexandru Ioan Cuza” IasiUniversitatea de Vest Timisoara si Structural ConsultingTM Group.
Obiectivul general al proiectului este crearea unei retele integrate, interregionale, de intreprinderi simulate pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale si imbunatatirea insertiei pe piata muncii a absolventilor facultatilor de profil economic pe baza unor parteneriate intre universitati si intreprinderi reale. Prin crearea retelei integrate s-a dezvoltat un instrument modern de predare-invatare in facultatile cu profil economic, replicabil si adaptabil si in alte domenii de educatie. Sistemul creat, coroborat cu dezvoltarea parteneriatelor intre universitati si mediul real de afaceri, a asigurat premisele cresterii gradului de ocupare pe piata muncii pentru absolventi.
Evenimentul a reprezentat o buna oportunitate de promovare a rezultatelor obtinute in cadrul proiectului ”Acces real la piata muncii prin intreprindere simulata”, dar si de a experimenta activitatile desfasurate de studenti si masteranzi pe parcursul celor trei ani de implementare a proiectului prin participarea la simularile de afaceri in cadrul laboratoarelor de lucru.
La conferinta au participat reprezentanti ai administratiei publice de la nivel local, reprezentanti ai echipei de implementare, universitatilor partenere si angajatorilor din domeniile bancar, afaceri internationale si turism si reprezentantii grupului tinta, studenti si masteranzi.
Pentru mai multe informatii:
Patronatul IMM Constanta
Tel./Fax: + 40 241.55.43.88

E-mail: international@cttc.ro

www.patronat-imm.ro