Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

“CONFERINTA JUDETEANA PENTRU DIALOG SOCIAL IN CONSTANTA” 30.09.2013

“CONFERINTA JUDETEANA PENTRU DIALOG SOCIAL IN CONSTANTA”  30.09.2013

Reprezentantii Patronatului IMM Constanta au participat Luni, 30 septembrie 2013, la “ CONFERINTA JUDETEANA PENTRU DIALOG SOCIAL IN CONSTANTA” .

Confederatia Sindicala Nationala Meridian in parteneriat cu Federatia Agricultorilor Fermierul a organizat conferinta judeteana Constanta, in cadrul proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania”.

Evenimentul sustinut de Centrul Regional 2 Sud Est a avut loc luni, 30 septembrie 2013, ora 11.00, la sediul Prefecturii Constanta, sala Remus.

La conferinta au fost invitati membri ai administratiei judetene si locale, fermieri si simpli agricultori din judetul Constanta, angajati, someri, membri ai sindicatelor, membri din cadrul Comisiei de Dialog Social, APIA, APDRP, reprezentanti ai primariilor din comunele judetului.

Tema evenimentului a fost „Dialogul Social in contextul procesului de regionalizare”. Conferinta a avut loc in al treilea an de implementare a proiectului si a urmarit rodul colaborarii cu partenerii sociali din judetul Constanta si intensificarea contributiei acestora la dezvoltarea dialogul social, cu deosebire in mediul rural, liant intre institutiile deconcentrate si gospodariile satesti, pe considerentul dezvoltarii socio-economice la nivel judetean si regional.

Obiectivul conferintei a fost asiguratea unui cadru de dezbatere si dialog social intre reprezentantii administratiei publice si partenerii sociali, pe teme ce privesc dezvoltarea durabila a judetului Constanta, in contextul reformei administrativ-teritoriale in cadrul procesului de regionalizare.

Agenda conferintei a cuprins urmatoarele :

-           Prioritati de dezvoltare durabila a judetului Constanta,

-          Dezvoltarea agriculturii si a economiei sociale,

-          Institutii de dialog social la nivel regional si infrastructura regionala.

Se pus accentul pe ideea ca subventiile cat si accesarea fondurilor europene pot aduce un surplus oricarei proprietati, pe faptul ca Uniunea Europeana incepe sa reconsidere taranul, micul fermier, ceea ce ar putea constitui o oportunitate pentru Romania.

Proiectul “Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania” este implementat de CSN Meridian si FA Fermierul si cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul se desfasoara pana in noiembrie 2013 si are ca scop promovarea si dezvoltarea dialogului social in Romania, prin parteneriatul dintre cele doua organizatii sindicale nationale

Pentru mai multe informatii:

Patronatul IMM Constanta

Tel./Fax: + 40 241.55.43.88

E-mail: international@cttc.ro

www.patronat-imm.ro