Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Cea de-a 27-a editie a „Topului National al Firmelor Private din Romania”

Consiliul IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) a organizat astazi, 8 noiembrie, cea de-a 27-a editie a „Topului National al Firmelor Private din Romania„, cel mai mare eveniment de recunoastere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante intreprinderi din Romania.

La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri in clasamentul general la nivel national, clasamentul national pe domenii de activitate-cod CAEN si clasamentul judetean, acordandu-se, de asemenea, o serie de premii speciale pentru:

  1. Oana GHEORGHIU, Membru fondator al Asociatiei Daruieste Viata
  2. Ivan PATZAICHIN, Antreprenor social, organizator Rowmania
  3. Stefan MANDACHI, CEO Mandachi Industry SRL

Premierea a fost realizata pe baza urmatoarelor criterii: performanta globala, productivitate, cifra de afaceri şi profit brut, valoarea totala a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de aproximativ 11miliarde de lei cifra de afaceri, 1 miliard de lei profit brut si peste 36.000 de salariati reprezentanti ai firmelor prezente.

In deschiderea evenimentului au fost sustinute mesaje pentru mediul de afaceri de catre Florin Jianu, Preşedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), E.S. Dl. Klaus Werner IOHANNIS, Presedintele Romaniei si Ludovic ORBAN, Prim-Ministrul Romaniei.

In cadrul cuvantului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, presedinte al CNIPMMR a precizat: “Va multumesc pentru prezenta la cea de-a 27a editie a Topului National al Firmelor din Romania care, anul acesta este pusa sub tema 30 de ani de activitate antreprenoriala si schimbari. Este vreme constructiei si, in acest caz am lansat 5 prioritati: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vietii IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care sa creasca pe criterii obiectie, 3. Intoarcerea romanilor plecati pentru profesionalizarea si asigurarea fortei de munca, 4. Tech-Digitalizare, 5. Mentinerea tinerilor absolventi in tara.

De asemenea, E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, presedintele Romaniei, a mentionat in deschidere “Intreprinzatorii de succes sunt actorii mplicati, conectati la nevoile societatii si hotarati sa reuseasca. Ma bucura faptul ca si inRomania se dezvolta comunitati de interese publice si private, oameni profesionisti, antreprenori de succes care investesc nu doar in productia de bunuri si servicii, ci si in domeniul social, in bunastarea comunitatilor in care activeaza. Proiectele de antreprenoriat social reprezinta initiativele si angajamentul oamenilor carora le pasa de ceilalti, ca raspuns la promisiunile desarte si la inertia politicienilor social-democrati, carora, inrealitate, nu le pasa de nevoile societatii. Cand autoritatile esueaza, oamenii buni se mobilizeaza.

In plus, domnul Ludovic Orban, Prim-Ministrul Romaniei, a declarat “Va garantez ca Guvernul este pro-bussiness si va sustine intreprinzatorii care in acest moment au nevoie de autoritati cu care sa poata construi. Deficitul bugetar este mai mare decat cel declarat, fiind mentinut sub 3% pe spatele firmelor si, de asemenea, sunt intarzieri mari de pana la 90 de zile la rambursarile din TVA. In viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru initiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima masura urmand sa vizeze reducerea birocratiei, identificarea blocajelor si fluidizarea procedurilor.”

 

 Partenerii si sponsorii evenimentului au fost: BCR, FAN Courier, Baupartner, Sodexo, Systematic, CEC Bank, FNGCIMM, Valtryp, CECCAR, Alpha Bank, Coral Impex, Marilenne, Cameron, Institutul Sanului, Kapsch, Bookster, Aerostar S.A., New Design Composite, Romfracht Group, Potpuriu.

Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurarilor a fost Groupama Asigurari S.A.

 Partenerii media au fost: Agerpres, Start up.ro, Cursdeguvernare.ro, Bursa, AntreprenorinRomania.ro, Financial Intelligence, Financial Market, Market Watch, Wall-Street, Top business.

 

Sursa: CNIPMMR