Structura Teritoriala a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Cea de-a 17-a editie a Cartei Albe a IMM-urilor din Romania

Consiliul National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a lansat astazi, 25 iulie 2019, lucrarea „Carta Alba a IMM-urilor din Romania, 2019”, editia nr. 17.

Lucrarea reprezinta cea mai aprofundata analiza a sectorului IMM din Romania ce prezinta situatia de ansamblu a mediului de afaceri in anul 2019, dificultatile cu care se confrunta IMM-urile, nevoile si sursele lor de finantare, modalitatea in care inoveaza, intentia de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care tin cont in alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele directii de sustinere şi dezvoltare ale mediului de afaceri romanesc.

Sub cuvantul cheie a acestei editii “PERSPECTIVE”, evenimentul de lansare a lucrarii a identificat solutiile si raspunsurile problemelor ridicate de catre antreprenorii chestionati in lucrare, prin intermediul workshop-ului: ” Fonduri europene 2021-2027. Unicorni, zebre, perspective”.

In cadrul evenimentului au avut interventii:

  • Florin JIANU, presedinte CNIPMMR
  • Prof. Univ.Dr. Ovidiu NICOLESCU, presedinte de onoare CNIPMMR
  • Viorica DANCILA, Prim-Ministrul Romaniei
  • Eugen TEODOROVICI, Ministru, Ministerul Finantelor Publice
  • Roxana MINZATU, Ministru, Ministerul Fondurilor Europene
  • Marius Constantin BUDAI, Ministru, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

 

In cadrul evenimentului, presedintele CNIPMMR, domnul Florin Jianu a precizat: “Suntem la a 17-a editie a lansarii Carta Alba a IMM-urilor, o buna practica de parteneriat    public privat, 17 ani in care lucram impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat la aceasta lucrare. Foarte multe institutii internationale preiau datele din Carta Alba pentru a evidentia situatia mediului de afaceri romanesc. De asemenea, 280 de initiative legislative si peste 3600 de propuneri publice au ca baza de plecare rezultatele din Carta Alba. Astfel, marea problema a mediului de afaceri identificata in anul 2019 este angajarea, pregatirea si mentinerea personalului, iar a doua problema sistemica o reprezinta birocratia, urmata de cea a autofinantarii. Trebuie sa luam masuri pentru a simplifica sarcina administrativa a intreprinzatorilor. Tema din acest an PERSPECTIVE ne evidentiaza cum va arata Romania, vorbim despre o Romanie antreprenoriala, profesionala in care primeaza internationalizarea, educatia duala, dialogul constant si digitalizarea mediului public.”

  • Partenerii evenimentului au fost: Banca Comerciala Romana – BCR, SODEXO, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri – FNGCIMM, ALPHA BANK si EXIMBANK.
  • Partenerul exclusiv al CNIPMMR in domeniul asigurarilor a fost Groupama Asigurari S.A.

 

Sursa: CNIPMMR